keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Onko kirkko väärentänyt Raamatun?

Monet sanovat, että Katolinen Kirkko väärensi Uuden Testamentin. Ne, jotka näin sanovat, eivät tiedä mitä kirkko opettaa ja on tehnyt, ja mitä Raamatussa sanotaan ja millaisista teoista siellä kerrotaan.  Kuinka kukaan väärentäisi jotain omaksi tappiokseen?

Lukemalla Raamattua ja kirkon oppeja ja historiaa jokainen voi huomata kuinka suuressa ristiriidassa kirkon opit ja teot ovat Uuden Testamentin opetusten ja Jeesuksen ja apostolien tekojen kanssa.  Jos kirkko olisi väärentänyt Uuden Testamentin, se täytyisi olla muutettu palvelemaan kirkon etua.  Nyt Uuden Testamentin tekstit mennen tullen tuomitsevat Katolisen Kirkon ja monet muutkin kirkot.

Esimerkiksi Katolinen Kirkko ei ole lisännyt Uuteen testamenttiin Marian taivaaseen astumista, vaikka se siitä opettaakin. Se ei ole jättänyt pois mainintoja Jeesuksen veljistä, jotta olisi helpompi uskoa Marian ikuiseen neitsyyteen.  Se ei ole poistanut Jeesuksen sanoja siitä, että kristittyjen keskuudessa ei saa herrana hallita ketään.  Paavin asemaa olisi paljon helpompaa perustella, jos he olisivat muuttaneet muutamia kohtia.

Kirkkojen epäluotettavuus todistaakin Uuden Testamentin luotettavuudesta. Sama pätee Vanhaan Testamenttiin. Jos juutalaiset olisivat väärentäneet sen, miksi he eivät ole kaunistelleet historiaansa? Vanha Testamenttihan on täynnä kertomuksia juutalaisten synneistä.  Ei kai kukaan väärennä historiaa omaksi häpeäkseen!  Sen sijaan tunnemme paljon modernia historiankirjoitusta, jossa kansallismielisyys on vaikuttanut siihen, että on jätetty jotain oleellista kertomatta tai lisätty jotain, mikä ei ole totta.

Se on totta, että kirkot ovat tulkinneet Raamattua omaksi edukseen.  Kun Raamattua on käännetty kieleltä toiselle, on käännöksiin laitettu muutamia kirkkojen etujen mukaisia tulkintoja.  Asenteiltaan oikeamielinen lukija yleensä ymmärtää silti nämä kohdat oikein, vaikka ne onkin käännetty väärin.

Asioiden tulkitseminen on ihmisen perusominaisuus, joka ilmenee kaikessa.  Me tulkitsemme luontoa ja sen ilmiöitä ja kaikkea mitä näemme ja koemme.  Meidän asenteemme vaikuttavat kaikkeen mitä koemme.

Jos asenteemme muuttuvat, myös tulkintamme muuttuvat.  Koemme luonnon uudella tavalla, kuulemme ihmisten puheessa uusia asioita ja Raamatun tekstitkin puhuttelevat meitä eri tavalla kuin aiemmin.

Väärien asenteidesi tähden maailmasi on väärennetty.  Kuka on väärentänyt asenteesi? Sinä itse. Älä siis syytä muita vaan pyydä itsellesi mielenmuutosta.

Lue lisää pdf-kirjastani: Jeesus Kristus on Herrani.

E.K.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti