keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Miksi joku voi epäillä Jumalan olemassaoloa?

Jumalan teot välittävät Hänen läsnäoloaan. Koska Hän ei ole luonut pahuutta, se ei välitä Hänen läsnäoloaan.  Siksi pahuus antaa mahdollisuuden epäillä Hänen olemassaoloaan.

Jumala on kokonaan hyvä Jumala. Hän ei ole luonut enkeleitä, ihmisiä eikä eläimiä pahoiksi. Hän ei tee mitään pahaa eikä muuta mitään pahaksi. Kun joku sitten sattumien satona sellaiseksi kehittyy, siellä on pimeys ja pahuus, jossa kyetään epäilemään Jumalan olemassaoloa.

Vuonna 1973 olin mukana luterilaisten uskovien järjestämässä "Elämän Tie -73" tapahtumassa Turussa. Teimme kotilähetystyötä ja aiheutimme hämmästystä, että tekeekö Turun tuomiokirkkoseurakunta tällaista. Silloin minut päästi kotiinsa Turun Yliopiston biokemian professori, joka oli kansainvälisesti tunnettu tiedemies.  Keskustelimme Jumalasta ja hän sanoi minulle: "Minä tiedän paremmin kuin sinä, että Jumala on olemassa."  Hän puhui siitä, kuinka hienosti elämän kemia on suunniteltu sanoen, että on aivan järjetöntä sanoa, että se olisi syntynyt itsestään. Samaan hengenvetoon hän kielsi minua siteeraamasta Raamatusta mitään ja julisti, ettei hän usko Jeesukseen. Virkansa puolesta hän tietysti opetti kehitysoppia, koska se on tämän yhteiskunnan laki. Hänen kommenteissaan kuului Jumalan arvostelu. Hän tiesi, että Jumala on, mutta hän ei ollut sovinnossa Jumalan kanssa. Moni elää samanlaisessa ristiriidassa. Useimmat etsivät tähän ristiriitaan helpotusta pysyttelemällä mahdollisimman kaukana Jumalan teoista. Nykyinen teknistynyt maailma tarjoaa paljon pakopaikkoja niille, jotka tahtovat paeta pois Jumalan tekojen keskeltä omaan virtuaalimaailmaansa.

Ne, jotka eivät tahdo tehdä sovintoa Jumalan kanssa saavat elää rauhassa Jumalan olemassaolon todisteilta. Monien sydämissä pahuus on saanut niin suuren vallan, että he torjuvat tietoisuudestaan pois kaikki todisteet Jumalasta, vaikka elävät Hänen tekojensa keskellä.

Hyvä Jumala ja paha ihminen voivat päästä sovintoon vain Golgatan tapahtuman kautta, koska vain se voi vakuuttaa meidän sydämille sen, että Jumala todellakin on kokonaan hyvä, vaikka pahaakin on olemassa.

Katsellessamme sitä tuskaa, minkä Jumalan Poika ristillä koki meidän pahuutemme tähden, Jumalan läsnäolo ilmestyy meille - keskellä pahan olemassaoloa.

Lue lisää pdf-kirjastani : Jeesus Kristus on Herra.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti