torstai 20. kesäkuuta 2013

Kuinka rakkauden Jumala voi tuomita ihmisen kadotukseen?

Toisinaan joku on kysynyt minulta, että kuinka kukaan voi iloita pelastuksestaan samaan aikaan, kun läheisesi kuoli synneissään ja kärsii tuskia Tuonelassa? En minä aina voikaan iloita. Kadotukseen matkalla olevien surkea kohtalo joskus aiheuttaa minulle melkoista ahdistusta. Kerran 1980 luvulla olin niin ahdistunut, etten voinut muuta kuin huutaa Jeesusta auttamaan minua, jotta jaksaisin olla tässä pahassa maailmassa. Silloin Jumalan Henki puhui minulle unohtumattomalla tavalla. En pysty toistamaan puhetta sanasta sanaan, mutta kerron asian.

Katso, kaikki ihmiset muuttuvat. Sinun tunteesi ihmisiä kohtaan perustuvat kuvaan, jonka olet heistä saanut tiettynä aikana. Jo eläessään kaikki muuttuvat enemmän tai vähemmän pahoiksi, toiset näkyvämmin, toiset taas salaisesti sydämessään. Kun jumalaton kuolee, hänestä riisutaan pois viimeinenkin Aadamin hyvyys. Jumalattomien ylösnousemuksessa, hän muuttuu täydellisesti pahaksi. Jos kohtaisit läheisesi tuossa pahuuden ruumiissa, jossa hänet heitetään tulijärveen, et Jumalan ihmisenä tuntisi mitään myötätuntoa tai kiintymystä häntä kohtaan.
  
Ahdistukseni oli poissa ja ymmärsin, että kokemani myötätunto osittain perustui valheelliseen kuvaan siitä millainen ihminen on. Jeesuksen ristintyön kautta tullut myötätunto kadotettuja kohtaan on terveellistä, mutta ihmisen hyvyyteen perustuva myötätunto voi saada meidät arvostelemaan Jumalaa. Jokainen meistä säälii kärsivää ihmistä, mutta ei kuitenkaan niin paljon kuin Jumala, joka antoi ainokaisen Poikansa syntiuhriksi meidän edestämme. Hän antoi suuren Uhrin, koska meitä uhkaava vaara on suuri.

Juuri siksi - koska Jumala on rakkaus - Hän - ja vain Hän - voi tuomita jumalattoman kadotukseen. Rakkautensa tähden Hän tuhoaa pahan. Hänen rakkautensa tulee ilmi myös Hänen kärsivällisyydessään. Hän antaa pahuuden edetä ja elää, koska Hän odottaa, että me katuisimme ja kääntyisimme, jotta suuntamme muuttuisi.

Toisaalta muuttuminen koskee yhtälailla Jeesuksen omia. Suunta vain on toinen. Joku voi kysyä näinkin: Kuinka hyvä Jumala voi ottaa taivaaseen nuo kaikki riitaisat ja pahat kristityt? Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen kautta luotiin uusi Aadam. Me tiedämme muuttuvamme Jeesuksen kaltaisiksi. Jo eläessämme muutumme Jumalan Hengen voimasta. Kun uskova kuolee, hänestä riisutaan pois viimeinenkin pahuus. Kun kohtaamme uskovat taivaassa, emme voi havaita toisissamme mitään moitittavaa, vaikka täällä alhaalla joskus olimme kovin erimielisiä. Siellä kaikki ovat yhtä hyviä kuin Jeesus.

Sinäkin muutut, mutta mihin suuntaan? Jumala yksin on hyvä! Pienikin katkeruus Jumalaa kohtaan käynnistää meissä prosessin, joka saa hyvyyden pakenemaan meistä ja tekee meistä Paholaisen seuraajia. Jeesus tuli tekemään Paholaisen teot tyhjäksi, koska vain Hän voi tuoda meidät sovintoon Jumalan kanssa. Jeesus kuoli pahuutesi tähden, jotta voisit muuttua kokonaan hyväksi. Anna Jumalan pelastaa itsesi!

E.K.

Voit lukea lisää pdf-kirjastani: Jeesus Kristus on Herra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti